#wijvenweek. Een beautyqueen? Damage control, ja!

Een beautyqueen in het diepst van mijn gedachten? Bwah. Ijdel? Ja. Ik beken.

Ik kom de deur niet uit – behoudens in hoogst uitzonderlijke omstandigheden (bijv. er breekt plots brand uit) – zonder een laagske make-up. Ik hoop dat dat niet te oppervlakkig klinkt. Ach, het zij zo.

Het begon als een beetje een hobby (schminken en parfumeren en meisje-meisje-gewijs door het huis huppelen op de hakken van mama) die ik achter gesloten deuren uitoefende. Vroeger maakte ik mij thuis helemaal op, om dan zodra ik de deur uit moest mij eerst volledig te ontschminken. Want ik wou vooral niet ijdel lijken vroeger, als puber.

Tot de studentenjaren kwamen en de vriendjes en de avondjes uit en de ijdelheid toenam.

Nu is het pure noodzaak. Zonder mijn laagje foundation zie ik er oud en vlekkerig uit en zonder mascara heb ik precies een hele nacht gehuild. I kid you not! Dus het is echt pure noodzaak wil ik mezelf een beetje presentabel voelen.

Maar de zoektocht naar de perfecte foundation is een never-ending-story (tips zijn welkom!) zeker naar de juiste tint, want die wil al wel eens veranderen…

En nu een bekentenis – hier ga ik misschien spijt van krijgen -: ik zat vroeger constant in de zon, maar echt constant, waren er zonnestralen daar was ik… Maar dat heeft zich dus gewroken, en geen klein beetje (jaja, mogelijks heeft menigeen op dit moment wat leedvermaak, het zij zo, ik leg deze week – voor één keer – mijn ziel bloot): ik kreeg na (!) mijn eerste zwangerschap last van het “zwangerschapsmasker”. Een hele zwangerschap gesmeerd als zot, de zon zo veel mogelijk gemeden (hoe bleek ik ook was) en dan na de bevalling veel te vroeg gedacht dat het eindelijk aan mij was. Boy, was I wrong. Ik wist niet dat die verdomde hormonenhuishouding nog vrij spel had en genoot veel te veel van de zon. Gevolg: genant! Lelijk ook! En tot de dag van vandaag vermijd ik de zon. Want een snor (i know!) hoef ik niet. Het hoeft geen betoog dat mijn verslaving aan een laagje foundation er niet op achteruit is gegaan.

De make-upindustrie heeft aan mij een vaste klant. Gelukkig verkopen ze leuke dingen, which ease the pain. Ik vind dat wel leuk, dat schminken. Een klein beetje me-time elke dag.

(Voor zij die een kijkje willen in mijn make-uptasje: foundation Estée Lauder Double Wear, Mascara Lancome Hypnose Waterproof, blush van E.L.F., concealer van Estée Lauder)

Dus een beautyqueen: ik doe een poging, ja. I confess.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 thoughts on “#wijvenweek. Een beautyqueen? Damage control, ja!

  1. Pingback: #wijvenweek. Een beautyqueen? Damage control, ja! | Wijvenblogs

  2. Dit postje kon evengoed door mij geschreven zijn! 🙂
    Ben te snel na mijn eerste bevalling onder een (veel te straffe) zonnebank gegaan. Resultaat: zwangerschapsmasker dat zich manifesteert in donkere kringen rond mijn ogen waardoor ik er zonder make up bijloop als een panda…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s